+31 612 345 678
bestuur@zozw.nl
29 maart 2023

3e Zorgsymposium Succes

Op Dinsdag 21 Maart vond in de Raadzaal van het gemeentehuis van Waalwijk het 3e Zorgsymposium Waalwijk plaats.

Er waren net genoeg zetels rond de ovale tafel om de 27 Zorgpartners aan te laten schuiven. Daaronder ook een aantal deelnemers vanuit de samenleving. De Vereniging van Ouderenbonden waren op uitnodiging ruim vertegenwoordigd met mensen vanuit de KBO en PCOB.

Daarnaast zaten het ETZ, de Gemeente, vastgoedontwikkelaar PPO, GGD, Mijzo, Zorgbelang Brabant-Zeeland, Zorgnetwerk Brabant, Contour de Twern, Primacura, Stichting Cinie de Wind en de Hagro aan tafel.

We kunnen daarom spreken van een succes in animo voor de ontwikkelingen op en rond het ETZ terrein aan de Kasteellaan in Waalwijk. Dit terrein is gekocht door PPO en wordt opnieuw ontwikkeld.

Het idee is om een nieuw ETZ diagnostisch centrum te plaatsen met poliklinieken die voldoen aan de eisen van de toekomst met een duurzaam karakter voor vraag en aanbod in de Zorg. Mijzo sluit daarbij aan met een eigen revalidatiecentrum inclusief beddencapaciteit.

Daaromheen bestaat de mogelijkheid om met zorggerelateerde partners een Zorgcampus te ontwikkelen met een grote veelzijdigheid aan Zorgfaciliteiten die met elkaar een breed palet aan medische, paramedische en sociaal maatschappelijke tradities gaan vertegenwoordigen.

2023 is het jaar waarin duidelijk gaat worden welke partijen willen, kunnen en gaan deelnemen aan deze prachtige Zorg-avontuur wat als voorbeeld voor andere regio's kan gaan gelden.

Zorg 3.0 krijgt vorm in Waalwijk. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “3e Zorgsymposium Succes”

envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram