+31 612 345 678
bestuur@zozw.nl
14 maart 2022

"ZORG" prominent aanwezig in Debat.

Donderdag 10 Maart 2022 was de dag waarop het Gemeenteraad-verkiezingsdebat Waalwijk plaatsvond.

Plaats van handeling; Jongerencentrum Tavenu aan de Taxandriaweg.
Alle fracties waren aanwezig, elk met een kleine afvaardiging van hun achterban. Met elkaar een goed gevulde zaal met betrokken luisteraars en gedreven sprekers die onder aanvoering van een uitstekende stalmeester, 6 onderwerpen met elkaar bespraken. Elk vanuit een eigen politieke visie met als doel, zoveel mogelijk sympathisanten te winnen voor de verkiezingen op 16 Maart.

De 6 onderwerpen waren: Onderwijs; Zorg; Wonen; Leefbaarheid; Duurzaamheid Participatie en Lokaal Bestuur.
"ZORG" was het tweede onderwerp, wat direct al duidelijk maakt dat dit onderwerp serieus genomen wordt door het politieke werkveld. Als gesprekspartners over de Zorg stonden aan tafel: Richard Tiemstra van de SGP, Ruud Spohr van het CDA, Jan van Groos van de ChristenUnie en Soufian Elmessaoudi van Lijst IJpelaar.
Het onderwerp Zorg werd beschouwd vanuit verschillende invalshoeken waarbij de Jeugdzorg, de sociaal maatschappelijke zorg en de gezondheidszorg centraal stonden. Men was het met elkaar eens dat Zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn op een betaalbare en praktische manier. Als voorbeeld werd o.a. de afstand tussen hulpvraag en hulpverlening besproken. De bereikbaarheid van de hulpverlening moet zowel digitaal als fysiek, zo kort mogelijk en zo overzichtelijk mogelijk gehouden, dan wel gemaakt worden.

Het debat kenmerkte zich vooral door veel algemene, sociaal-wenselijke en politiek-correcte verklaringen waarbij nauwelijks werd ingegaan op details voor beleid en uitvoering. Iets wat te verwachten is tijdens zo'n bijeenkomst.
We weten nu dat 'ZORG' een belangrijk punt van aandacht is en wachten af in wat voor vorm de standpunten zich gaan vertalen in het coalitieoverleg voor het Zorgbeleid van het nieuwe bestuur tot 2026.

Met dank aan Jan Zandee voor de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram